Verzekeren gebeurt meer on-line

Verzekeren gebeurt meer on-line

De verkoop van verzekeringen via het internet neemt sterk toe. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek door de thuiswinkel organisatie. Steeds meer mensen weten het web te vinden om een verzekering af te sluiten. In de eerste helft van 2006 heeft dit geleid tot een stijging van de omzet van bijna 80%. Dit cijfer laat alleen de stijging in daadwerkelijke verkopen zien, maar de stijging in het aantal mensen dat via internet informatie verzamelt over verzekeringen, is wellicht nog veel groter.

Er zijn al veel sites die je in staat stellen om verzekeringen op een eenvoudige wijze met elkaar te vergelijken. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan:

Het is zelfs mogelijk om je aanvraag voor een basisverzekering te veilen via internet. Je kunt “je eigen situatie aanbieden”. Vervolgens kunnen verschillende verzekeraars een voor jouw situatie gepaste aanbieding doen. Het beste bod kun je dan via het internet accepteren.

Het lijkt erop dat het internet als verkoopmedium voor verzekeringen zijn definitieve weg naar boven heeft ingezet. Wat gaat dit betekenen voor de keten?

Recente reacties
  1. Rutger van Waveren